27
February

Derde serie zonnepanelen ligt op dak

DERDE SERIE ZONNEPANELEN LIGT OP DAK

 

De actie om onze zorgboerderij duurzamer en uiteindelijk zelfs energieneutraal te maken is weer een stap dichter bij het einddoel gekomen. Zaterdagmorgen 25 februari zijn zes nieuwe zonnepalen op het dak van de kantine geplaatst. Er liggen er in totaal nu achttien. Tijdens de open dag van 2014 begon de actie om sponsors te werven voor dit groene doel en een jaar later lagen de eerste zes panelen er. Die hadden we te danken aan veel kleine sponsors, die één of meerdere cellen kochten.  Ook waren er een paar bedrijven die een paneel sponsorden.

 

De tweede serie dankten we vooral aan het bedrijf e-Neef uit Alblasserdam en Jedi Techniek uit Gouda. Dat laatste bedrijf speelde bij de komst van de derde serie opnieuw een hoofdrol. Eigenaren Jeroen en Floris Diependaal installeerden ze hoogstpersoonlijk en opnieuw gratis. Dat konden zij weer doen dankzij de steun van andere bedrijven. Navetto leverde de panelen, Enphase sponsorde de zogeheten micro-omvormers en Solar Construct Nederland zorgde voor het benodigde montagemateriaal. Vanaf deze plaats dus een groot woord van dank aan deze bedrijven !

 

Dankzij de opbrengst van de eerste twaalf panelen is de energienota van de Veldlinden al substantieel verlaagd. Met de nieuwe serie er bij zal de rekening nog verder gedrukt kunnen worden. Het geld, dat hiermee bespaard wordt, kan besteed worden aan andere zaken. Zo kan onze zorgboerderij een fijne werkplek blijven voor onze hulpboeren/cliënten. De actie loopt door, want het streven is om uit te komen op 24 panelen. Wilt u ons daarbij helpen? We zijn blij met elke gift! Eén cel sponsoren kost 7 euro 50, een heel paneel 400 euro.

 

Gelukkig is de zon gratis, dus die kan wat ons betreft elke dag schijnen !

 

vl-panalen2 vl-panelen1 vl-panelen3 vl-panelen5 vl-panelen6 vl-panelen7 vl-panelen8