17
March

winter op de Veldlinden

Geboorte nieuws

Begin 2016 zijn de eerste geitjes geboren.

20160310_114036

Omdat we het afgelopen jaar afscheid hebben moeten nemen van een aantal oude konijnen en cavia’s zijn we dit jaar weer een het fokken. Dus wellicht hebben we over een week of 4 tot 8 een nestje konijntjes en jonge cavia’s.

De schapen hebben ook lammetjes gekregen waar van we er 1 met de fles grootbrengen omdat de moederschaap maar

uit 1 speen melk geeft.

Het eerste ei is uitgekomen en er zitten in de broedmachine weer nieuwe zodat we rond Pasen met wat kuikentjes op bezoek kunnen bij een aantal scholen.

 

 

 

Vrijwilligersprijs

4

In December reikt de gemeente Dordrecht altijd een vrijwilligersprijs uit aan een organisatie die zich inzet voor een goede werkplek voor vrijwilligers. Dit jaar zaten wij bij de laatste vijf genomineerden en zijn we met bijna al onze vaste vrijwilligers naar het vrijwilligers feest geweest in Kunstmin. Daar hebben we tot onze grote verassing de derde prijs in ontvangst

mogen nemen. Een mooie waardering voor onze vrijwilligers waar wij heel dankbaar voor zijn want zonder hen kunnen we niet de diversiteit aan werkzaamheden bieden zoals we nu doen.

 

 

 

 

Koningsdag 2016

3

Zoals elk jaar zijn wij op koningsdag te vinden in de wijk Dubbeldam. Dit jaar gaan wij weer ons best doen om de eerste prijs te verdienen met de mooist versierde kar. Tijdens de twee creamiddagen zijn ze dus al volop aan de gang om de versieringen te maken.

Dit jaar hebben wij het thema Hollands glorie gekozen met delfsblauw, klompen, molens, tulpen, etc.

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe collega

Zoals u wellicht heeft gezien tijdens een bezoek aan onze boerderij is de groep hulpboeren de afgelopen jaren flink gestegen. Inmiddels lopen er 14 tot 17 hulpboeren per dag rond. Om de kwaliteit van onze dienstverlening op peil te houden heeft Syndion er voor gezorgd dat wij per 1 maart er een begeleidster bij krijgen. Voor de meeste van ons een vertrouwd persoon. Irma die op de groep van het Landelijk Hout stond die tot twee jaar terug nog op onze locatie gevestigd was komt twee dagen per week ons team versterken.

 

Nl-Doet 2016

1

img1457798100637

Ook dit jaar hebben wij weer een klus aangemeld bij de actie van het Oranje Fonds. Dit jaar staan er diverse klussen op het programma. We gaan van platglas moestuinbakken maken. Er moeten nieuwe hekken gemaakt worden voor om de geiten wei en we willen 

graag goede aardbeien rekken.

Het was een geslaagde dag waarin we veel werk verricht hebben. Onze dank gaat uit naar Lionsclub Alblasserwaard voor al het werk dat is verzet.

De Sterrenlanden

Twee keer in de maand komt er een groep ouderen vanuit de sterrenlanden bij ons op bezoek om met de dieren te kroelen en lekker kop koffie met een koek te drinken.

Onderstaand stukje hebben zij geschreven over het bezoek.

 

2