13
October

lente en zomer op de Veldlinden

Sponsoractie Plus ’t Lam

 

De sponsor actie van plus ’t Lam heeft €315,- opgeleverd. Een bedrag waar we heel blij mee zijn. Iedereen die mee heeft geholpen met sparen willen wij heel erg bedanken.

 

Samenwerking met de Crabbehoeve

 

foto1

Sinds vorig jaar zijn we gaan samenwerken met buurthuis Crabbehoeve. Samen met de vrijwilligers van de Crabbehoeve hebben wij alle plantenbakken gevuld voor winkelcentrum Crabbehof. Hiervoor zijn we met een aantal hulpboeren naar de gemeentekas geweest.

 

 

 

 

Uitstapjes van onze konijnen

foto2

In de maanden april en mei zijn we weer regelmatig met onze konijnen en cavia’s op stap geweest. Naast de uitjes naar het verpleeg- en verzorgingstehuis zijn ze dit jaar ook regelmatig naar de kinderopvang geweest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moestuin

5

Er is vanaf maart ook weer heel veel in de moestuin gewerkt.

Van het poten van de bolchrysanten tot het kweken van de groente voor de kinderdagverblijven.

 

4

Inmiddels kunnen we de eerste groente gaan oogsten. Zo zijn de nieuwe aardappelen en uien weer volop verkrijgbaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Club van 50

6

3Zoals u wellicht weet is er een club van 50.

Dit jaar hebben we het geld daarvan wel heel goed besteed. Samen met het geld van de plus actie en het geld van de kledingbeurs van de Unie van Vrijwilligers hebben wij een nieuwe volière kunnen aanschaffen.

De vogeltjes zijn hier heel blij mee en het resultaat mag er zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koningsdag

9Ook dit jaar zijn we weer van de partij geweest met onze konijnen en cavia’s op het veld

7

van Sporting Delta.

Daar kregen we leuk bezoek. Onze burgemeester kwam langs en in het najaar hopen we hem ook nog op de boerderij te mogen verwelkomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Honing

8Als een paar jaar hebben wij bijenkasten in onze tuin staan, de imker bracht regelmatig enkele potjes honing om te verkopen. Nu heeft hij voor ons gezorgd dat we een eigen honing slinger hebben en worden de honingraten bij ons gebracht zodat we zelf de honing kunnen slingeren. Voordat we hier mee beginnen heeft de imker samen met zijn collega een workshop gegeven over de bijen. Dit was een leuke leerzame morgen.