3
February

Winter bij de Veldlinden


Producten in het winkeltje

20150126_134039

20150126_134104

Ook ons winkeltje is in wintersferen. Telkens komen er weer nieuwe producten bij die onze hulpboeren maken samen met onze vrijwilliger op de woensdag en vrijdag. 

 

Hou Facebook in de gaten of kom eens langs.

 

 

 

 

 

 

De eerste lammetjes

20150119_135258In januari zijn onze eerste lammetjes geboren. Dit was bijzonder omdat dit onze eerste lammetjes waren van onze nieuwe schapen. Hopelijk hebben we over een paar jaar alleen nog maar Hampshire down schapen in onze wei lopen.

Zelf de krant is even op kraamvisite geweest dordtcentraal.nl.

Op dit moment hebben twee van onze vier schapen gelammerd. In de loop van februari volgen er nog twee schapen.

 

 

 

 Werkzaamheden tijdens de kerstvakantie

20141231_140350_Android20150101_133847_AndroidTijdens de kerstvakantie was de boerderij zoals elk jaar gesloten maar dat betekende niet dat wij stil hebben gezeten. Wij hebben weer een flink aantal vierkante meters rolstoelvriendelijk gemaakt.

Door Trust International B.V is het benodigde materiaal hiervoor afgelopen jaar  gesponsord. Hopelijk dat het weer binnenkort meezit zodat onze vrijwilligers weer verder kunnen met de laatste vierkante meters die nog gelegd moeten worden.

 

 

 

 

 

 Kerstcadeautje

20150108_103927Een paar dagen voor de kerst vonden wij opeens onze Mini met een nestje van vier kleine konijntjes. Ze groeien als kool en ze zijn ook al mee geweest naar de kinderopvang om daar de peuters kennis met ze te laten maken.

 

 

 

 

 

 

Lente?

20150129_102257De lente is nog ver weg maar wij zijn al druk met de voorbereidingen voor onze moestuinprojecten. Daarnaast hebben wij plannen voor diverse opknapwerkzaamheden die gedaan moeten worden.

Buurtbewoner Dirk-Jan heeft zijn kip met kuikens aan ons te logeren gegeven zodat wij alvast in de lente sfeer komen. Dit brengt in deze sombere tijd van het jaar veel vrolijkheid en een glimlach in de schuur.