9
June

Lente bij de Veldinden

Team uitje.

20140327_105123_AndroidDit jaar zijn we in maart met alle hulpboeren en vrijwilligers naar de chipsfabriek in de Hoekse Waard geweest. Dit was een leuk uitje waar iedereen met plezier op terug kijkt.

Puk in de moestuin.

20140222_145700_Android20140523_114733_AndroidIn het kader van onze samenwerking met de kinderopvang hebben wij een project, Puk in de moestuin. Dit project bevat lesbrieven voor peuters en kleuters over het kweken van groenten. SDK-kinderopvang is de eerste organisatie die met het project aan de slag is gegaan. De kinderen hebben zelf twee soorten groenten op de groepen gekweekt. De rest van de moestuinbak hebben wij vanuit De Veldlinden gevuld. We hopen met dit project een positieve bijdrage te leveren aan het leren eten van groente. Want er is niets leukers dan je eigen gekweekte groente opeten.

 

Wat krijg je: 1 map met lesbrieven met informatie over de diverse groenten, zaadjes, en drie keer per seizoen opgekweekte groente plantjes. Plantjes zijn geschikt voor in de populaire vierkante meter bakken. De lesbrieven zijn geschreven voor kinderen van 2 tot 6 maar tevens ook geschikt voor elke andere leeftijd. Lijkt u het leuk om volgend jaar ook mee te doen met dit project neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Afscheid.

Helaas hebben we afgelopen tijd ook afscheid moeten nemen van een aantal geliefde dieren. Waaronder pony Qurinus en Misty die door ouderdom en ziekte zoveel leed hadden dat we hebben moeten beslissen ze in te laten slapen. Ook hebben we afscheid genomen van koe  Irma, omdat wij over zijn gegaan op lakenvelder koeien en wij om administratieve redenen niet meer dan 4 volwassen koeien willen is Irma verkocht.

Nieuw vee.

20140321_100634_Android20140418_103805_AndroidHet is gelukkig niet alleen maar ellende, we hebben er ook een aantal nieuwe dieren bij. Zo hebben wij Gwenny mogen verwelkomen. een mini shetlander van net 1 jaar. Hebben we tal van kuikens uitgebroed en zitten er momenteel kwartel eieren in de broedmachine. Daarnaast hebben we drie jongen geitjes.

NL-doet actie.

20140322_103904_Android20140322_113932_Android20140424_110454_AndroidDit jaar hebben wij voor het eerst meegedaan met de NL-doet actie. Lionsclub Alblasserwaard Tablis heeft ons geholpen met het maken van schermen voor onze moestuinbakken. Nu kunnen onze hulpboeren die wat moeilijker ter been zijn ook heerlijk in de moestuin werken. Voor de vulling heeft Jolanda de zorgboerderij opgegeven voor de moestuincoach waarbij  diverse vergeten groenten zitten zoals pastinaak en aardbeispinazie. Het is de bedoeling om, als we kunnen oogsten, ze met elkaar te proeven. De radijsjes worden inmiddels al aardig gegeten tijdens de pauze.

Koningsdag.

20140426_181242_Android20140426_164605_Android20140426_151738_AndroidMet koningsdag hebben we meegereden met de versierde fietsen en wagenoptocht van stichting oud-Dubbeldam. Hierbij kon je een beker winnen voor de mooist versierde kar. Wij wisten dit niet en waren dan ook zeer verrast dat we opeens een beker kregen uitgereikt.

Ook voor de oranje vereniging Dubbeldam zijn we actief geweest. Door in de middag op het DKV veld te staan met onze konijnen en cavia’s. Dit was een zeer geslaagde dag.

Kika.

20140501_094111_Android20140501_145430_AndroidOnze hulpboerin Jessica is samen met Yvonne naar de kapper geweest om haar lange haren te doneren aan KIKA. Wij zijn super trots op haar.

Renovatie.

Al heel lang hebben wij de wens dat de schuur een nieuw dak zou krijgen. En we kunnen u melden dat dit aankomende weken gaat gebeuren. Met dank aan de financiële bijdrage van de Gasunie en opgeheven speeltuinvereniging Crabbehof en flink sparen kunnen we  eindelijk het dak vervangen zodat we aankomende winter in een waterdichte en tochtvrije schuur kunnen werken. Tevens zijn we dan van al het asbest af wat toch ook wel een prettig idee is. Omdat de boerderij afgesloten wordt tijdens de verwijdering van het asbest is de boerderij 10 juni 1 de gehele dag gesloten. De rest van de week wordt er voor de hulpboeren een aangepast programma gedraaid zodat de werkmannen zo min mogelijk hinder hebben. Zo staat het grote rondje op het programma en gaat er een groep naar Jeanette waar ze iets leuks gaan doen.

Maar er moet nog meer gedaan worden. Zo zijn we heel blij met de gift van Trust, hiermee hebben we stenen kunnen kopen om straks het laatste stuk ongelijke pad te bestraten. En is de vloer in de kantine zo slecht geworden dat we er al op meerdere plekken doorheen zijn gezakt. Daarom is besloten om van de zomer een betonnen vloer te gaan storten. We hebben dit even uitgesteld omdat we in juli afscheid nemen van het Landelijk Hout, de andere groep. Zodat we de spullen in die ruimte kunnen opslaan.